Victòria en el conflicte sindical contra Aldees Infantils! S’aconsegueix la readmissió del treballador acomiadat

Web del sindicat de CNT-AIT Barcelona.

Segons la sentència del Jutjat social nº18 de Barcelona, l’acomiadament disciplinari efectuat per Aldees Infantils SOS de Catalunya contra el treballador afiliat a CNT Barcelona és nul per vulneració de drets fonamentals. La sentència és molt clara, i es condemna a aquesta ONG a readmetre de forma immediata al treballador en el seu mateix lloc de treball i amb les mateixes condicions, abonant-li tots els sous des de la data de l’acomiadament i indemnitzant-lo amb 6.000€ per danys i perjudicis.

El treballador va ésser acomiadat per dur a terme acció sindical al seu centre de treball,  reclamant una sèrie de drets laborals i denunciant l’incompliment de diferents normatives per part de l’entitat.

Durant aquests mesos, s’ha portat a terme una gran activitat sindical. La central anarconsindicalista, actuant sota la premissa del suport mutu, ha exigit en nombroses ocasions i a diferents llocs, la readmissió del treballador. Durant tot aquest temps, s’ha comptat amb el suport tant de la població atesa com de professionals que actualment treballen o han treballat en Aldees Infantils, per a explicar la situació i lluitar per la readmissió.

Des de CNT Barcelona s’ha volgut destapar la immoralitat d’aquesta multinacional de la caritat i l’explotació allí on més els fa mal: a la imatge que projecta cap a l’exterior. Les xarxes socials i les accions a peu de carrer han estat efectives; la prova està en els dos intents de compra per part de l’ONG al treballador acomiadat el dia del judici, oferint-li primer 8.000€ i després 10.000€. El problema, amb el que no comptava la direcció, era que el treballador havia gravat unes converses amb el director que el va acomiadar…

De moment, la reincorporació s’ha fet efectiva, així com el pagament dels sous de tramitació. No així la indemnització, bloquejada al jutjat fins que el Tribunal Superior de Justícia ho dictamini, davant del recurs presentat per la ONG. Segons Aldees Infantils, aquests 6.000€ són una quantitat molt elevada a tall d’indemnització, ara bé, cal recordar tot el que comporta un procés com aquest: haver acomiadat a un treballador, deixant-lo al carrer sense que els preocupés la seva vida personal, mentir i posar en dubte la seva honestedat i per últim apartar-lo de manera immediata d’un treball socioeducatiu complex, que requereix d’una especial atenció cap als i les menors i llurs famílies.

Des de la CNT de Barcelona, es considera que aquesta readmissió hagués estat més traumàtica per al treballador si els sindicats de la CNT-AIT no haguessin estat presents a la lluita. Aldees Infantils, que feia i desfeia a la seva conveniència, sentint plaer explotant, assetjant i acomiadant, sap que ha topat amb un treballador conscient, i que a partir d’ara haurà de vigilar més les seves actuacions.

Els efectes positius del conflicte són molts: a banda del que ja hem fet esment, al company l’han hagut de fer indefinit i el seu acomiadament està bloquejat; certes condicions, ara sí, es negocien i avui són moltíssimes més les persones que saben que lluitant amb una estratègia definida, obstinació, dignitat i el suport de CNT-AIT, la victòria no és una opció, sinó una realitat.

Ara bé, segons el sindicat encara queda molt per fer i per reivindicar. És el moment de crear una secció sindical i buscar la manera que els i les treballadores preguin el control de les seves vides, lluitant pel seus drets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *